Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, belediye şantiyesine yuva yapan kırlangıçlar, belediye başkanının talimatıyla koruma altına alındı.


OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde, belediyenin asfalt şantiyesindeki kumlara yuva yapan kırlangıçlar, belediye başkanının talimatıyla koruma altına alındı.


Kadirli Belediyesi'ne ait asfalt şantiyesinde yol yapımında kullanılmak amacıyla depolanan ve zamanla sertleşen asfalt kumuna kırlangıçların yuva yapması üzerine Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından iş makinesi operatörlerine "yuvalara dokunmayın" talimatı verildi.  


Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırlangıçların her yıl nisan ayında belediyenin şantiyesine misafir olduğunu, kuşlar yuvalarından ayrılıncaya kadar şantiyeden kum alınmayacağını söyledi.


Kentte, evlerin balkon ve saçaklarına yuva yapan kırlangıçların, belediyenin şantiyesini tercih etmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Tarhan, "En zararsız hayvanlardan biri olan kırlangıçları yılın bazı dönemlerinde şantiyemizde ağırlıyoruz. Her canlı gibi yaşama hakkı olan kırlangıçlara zarar gelmemesi için çalışmalarımızı yuvaların olduğu yere dokunmadan sürdürmeye özen gösteriyoruz. Kırlangıçlar göç edene kadar iş makineleriyle yuvaların olduğu yerden kum alınmayacak" dedi.


Tarhan, kırlangıç kuşlarının yuvalarını terk etmesinden sonra şantiyeden kum almaya başlayacaklarını kaydetti.


(AA)