Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi’nde yürütülen ‘Bir Kitap Getir, Bin Kitap Oku’ projesi kapsamında Uçan Kitap Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.


Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için örnek bir projeyi hayata geçirdi. ‘Bir Kitap Getir, Bin Kitap Oku’ projesi kapsamında Uçan Kitap Kütüphanesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Açılışta söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yürütülen projenin örnek bir proje olduğunu dile getirerek, “Burada ben edebiyat hocamızın şahsında tüm öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Projenin kısa sürede meyve verdiğini belirten Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Açık bir kütüphane düzenlenmiş. Bu kütüphaneye her öğrenci bir kitap bırakıyor, bir şekilde bir bilgi bankası oluşturuyor. Daha sonra isteyen istediği kitap ile değiştiriyor. Bu şekilde daha fazla kitap okunmasına imkan sağlanıyor. Hocalarımız, şu ana kadar konan kitaplardan 3 kez devir yapıldığını tespit etmiş. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha çok kitap okuma alışkanlığını edinmek adına bu tür projelere biz de destek veriyoruz. Bizim amacımız da daha farklı mekanlarda bu şekilde açık kütüphaneleri hayata geçirmek. İnşallah en kısa sürede bunu da hemşerilerimiz ile paylaşmış oluruz. Belediye olarak biz de bu şekilde bir açık kütüphane çalışmasını hayata geçirmiş olacağız.”
Projenin öğrenciler açısından faydasına dikkat çeken Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi Müdürü Ökkeş Aydın ise şöyle konuştu:
“Her öğrencimiz 1 kitap getiriyor. Bu kütüphaneye koyuyor. İstediği başka bir kitabı alıp okuyor. Daha sonra aldığı kitabı okuduktan sonra yerine koyuyor. Dolayısıyla bir kitap getirip bin kitap okuyor. Proje, Gaziantep’te okuma alışkanlığını kazandırmak için yapmış olduğumuz bir projedir. Bu projenin çok faydasını görüyoruz. Üniversite sınavlarında da zaten sorular okuduğunu anlamak üzerine geliyor. Bir öğrenci ne kadar çok kitap okursa sınavlarda da o kadar başarılı olacaktır.
Katılımlarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve okulumuzu yaptıran hayırsever Mustafa Erman Beyefendiye katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı açılış kurdelesini kesti.(İHA)