Büyükşehir Belediyesi, 1995'te Sırp ordusu tarafından katledilen 8 bin 372 Boşnak için anıt yaptırdı.


ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi, 1995 yılında Sırp ordusu tarafından katledilen 8 bin 372 Boşnak için anıt yaptırdı.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın talimatıyla yaptırılan anıtın, Merkez Park'a yerleştirildiği bildirildi.


Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1995 yılında Bosna'da tarihin en kanlı katliamlarından birinin gerçekleştirildiğini, 8 binden fazla Boşnak'ın şehit edildiğini ve soykırıma maruz kaldığını ifade etti.


Anıtı Srebrenitsa'da katliama uğrayanları unutmadıklarının bir göstergesi olarak yaptırdıklarını belirten Aldırmaz, şunları kaydetti:


''Dünyanın hiçbir yerinde bir daha böyle bir acı yaşanmamasını diliyorum. 'Tarihi bilmeyen geleceğine yön veremez' anlayışına sahibiz. Toplumları üzen olayların tekrarlanmaması için tarihi iyi bilmemiz gerekiyor. Toplumumuzun, geleceğimiz olan çocuklarımızın tarihte neler olduğunu bilmesi açısından Srebrenitsa Anıtı ve Yeşiloba Şehitliği gibi yerler önem taşıyor.''


Aldırmaz, anıtın açılışının 22 Şubat'ta düzenlenecek törenle yapılacağını, açılış için Bosna Hersek başta olmak üzere yurt dışından birçok misafirin geleceğini belirtti.


(AA)