Araçları tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı: "Trambüs projesi kentin ulaşım standartlarını yükselten bir proje"


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımı rahatlatması için planlanan trambüs sistemi kapsamında yaptırılan 2 araç, kamuoyuna tanıtıldı.


İlgili firmanın yapımını tamamladığı ve belediyenin teslim aldığı 2 trambüsün tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ulaşımda kalite standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.


Çakır, şunları kaydetti:


"Trambüs projesi kentin ulaşım standartlarını yükselten bir proje. Aynı zamanda çevreci bir proje. Çünkü elektrikle çalıştığı için çevreye karbondioksit bırakmıyor. Aynı zamanda da enerji tasarrufu sağlıyor. Kendi tekerlerinden üretmiş olduğu elektriği tekrar sisteme aktarmasıyla birlikte yaklaşık yüzde 70, 80 civarında bir enerji tasarrufu sağlıyor. Güvenli bir araç. Sessiz ve içerisindeki yolcuları rahatsız etmeyen bir sürüşü var."


- Kasımda hizmete girecek


Trambüsün tırmanma ve çekiş gücünün yüksek, bakım maliyetininse düşük olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:


"Trambüs yollarının yapımı yüzde 85 oranında tamamlandı. 10 aracımızın 6'sı tamamlandı. 2 aracımız Malatya'ya geldi, 4 aracımız da nakledilmeyi bekliyor. Diğer araçlarımız da eylül ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Bu iki aracımızın gelmesiyle birlikte, araç kullanımı, manevraları ve elektrikli sistemlerle ilgili şoförlerimize eğitimler verilecek."


Çakır, 53 durağının alt yapısını tamamladıkları trambüslerin kasım ayında hizmete gireceğini kaydetti.


(AA)