Çarşaflı Uzun Namlulu Soyguncuları Böyle Püskürttü.


Adana’da çarşaf giyip uzun namlulu silah ve tabanca ile kuyumcu soymaya çalışan 2 kişiyi kuyumcu yumruk sallayarak engelleyip kovaladı.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Mücahitler Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabah saat 09.05’te çarşaf giymiş 2 erkek, Mücahitler Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya geldi. Yüzlerinde de kar maskesi olan zanlılar kuyumcuya girer girmez biri uzun namlulu silahı diğeri ise tabancayı çıkartıp altınları istedi. Ancak kuyumcu Sadık şahıslara karşı koydu. Biri uzun namlulu diğeri tabancaya karşı yumruk sallayarak karşı koyan Sadık zanlıları püskürttü. Kuyumcu Sadık karşı koyunca korkan soyguncular kaçmaya başladı. Kuyumcu ise zanlıları kovalayarak birini yakalayıp tabancasını elinden aldı. Bu anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Bu arada kuyumcuda çalışan bir kişi de panik butonuna basınca polis alarma geçip kara çarşafları çıkartarak kaçan Muhammet S. (24) ile Mazlum Sofi (20) olaydan sadece 5 dakika sonra ara sokaklarda yakalandı. Polis soyguncuların kaçarken attığı uzun namlulu silahı ve çarşafları da buldu. Şahısların attığı çantanın içinde biber gazı da çıkması dikkat çekti. Ayrıca polis zanlıları soygundan sonra kaçıracak olan ve ara sokakta bekleyen otomobil sürücüsünü de yakaladı.
Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ederken, yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.



Kanal46


(İHA)