Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar ve aileler Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ve bölgede bir ilk olan çocuk dünyası parkına akın ediyor.


Karataş Mahallesinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulan ve adete lunaparkı andıran çocuk dünyası parkını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklarla oyun oynadı aileleriyle sohbet etti.


Çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Tahmazoğlu, çocuk dünyası parkında bir süre çocuklarla birlikte teleferiğe bindi.
Başkan Tahmazoğlu, kendi çocukluklarında oyun oynayacak çocuk parklarının olmadığın ifade ederek, “Bu sıkıntıları çok yaşadığımız için göreve gelir gelmez son 5 yılda 392 adet park yaparak çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine sunduk. İçinde bulunduğumuz çocuk dünyası parkımız beklide Türkiye’de bir ilk ve tekdir. Parkımızın da 10 bin metrekare alanın tamamı kauçukla kaplı olup, belki lunaparkta bile olmayan oyun aletleri burada var. Çocuklarımız ücretsiz olarak buraya gelerek güvenli bir şekilde oyunlarını oynayabiliyorlar. Çocuk dünyası parkımızın aynısından Akdere ve Akkent Mahallemizde de yaptık. 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi parkımızın içerisinde yine çocuklarımızın çok sevecekleri çok farklı parklar yaptık. İnşallah 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında Yeşilvadi parkımızı çocuklarımıza ve halkımıza armağan edeceğiz. Türkiye’mizin Gaziantep’imizin Şahinbey’imizin en güzel çocukları inşallah orada oynayacaklar. Ben şimdiden çocuklarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.(İHA)