Hububat hasadını tamamlayan çiftçiler, tarlalarına susam, yerfıstığı ve mısır ekimine başladı.


OSMANİYE (AA) - Çukurova'nın önemli tarım alanlarından Osmaniye'de, hububat hasadının sona ermesinin ardından çiftçiler, ikinci ürün için tarlalarda işbaşı yapmaya başladı.


Yörede, mayıs ve haziran aylarında hasadı yapılan hububat ürünlerinin ardından çiftçiler, tarlalarına susam, yerfıstığı ve mısır ekiyor.


Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buğday hasadının ardından yeni ürün ekimine başlayan üreticilerin,   maliyeti düşük ve getirisi yüksek olması nedeniyle son yıllarda susam, yerfıstığı ve mısıra yöneldiğini belirtti.


Çiftçilerin hava şartlarına ve üretim maliyetlerine göre ürün tercihinde bulunduğuna dikkat çeken İspir, bölge çiftçisinin özellikle susama ağırlık verdiğini kaydetti.


Pastacılık, ekmekçilik, kozmetik gibi sektörlerde kullanılan ve tahinin hammaddesi olan susamın, yörede ekim alanının her geçen yıl arttığına işaret eden İspir, "Susamdan sonra yerfıstığı ve mısır da çiftçilerimiz tarafından tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Son yıllarda yerfıstığı ve mısırın getirisinin yüksek olması nedeniyle çiftçilerimiz hububat hasadını tamamladıktan sonra bu iki ürünü tercih ediyor" diye konuştu.


(AA)