Denizli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selle birlikte şehri yılan bastı. Selde sürüklenen yılanlar, kent merkezinde evlere, bahçelere ve otomobillerin kaputlarına girdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son 20 günde gelen 35 ayrı ihbara giderek, yılanları alıp doğal yaşama bıraktı.


Denizli'de özellikle mayıs ayının son günlerinde kent merkezi ile bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağışla birlikte sel oluştu. Sele kapılarak sürüklenen yılanlar şehir merkezine geldi. Yılanlar, evlerin içine, arabaların kaputlarına, bahçelere ve su borularına kadar girmeye başladı.


20 günde 35 yılan ihbarı geldi


Yılanları gören vatandaşlar panik yaşarken, durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ekiplerine haber veriyor. İtfaiyeye son 20 günde 35 yılan ihbarı geldiği belirtilirken, olay yerine giden ekipler, yılanları özel aparatlarla alıyor. Alınan yılanlar poşet ve su şişelerinin içine konularak, tekrar doğaya bırakılıyor. Yılanların boylarının ise yaklaşık 2 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.


Bazı yılanların zehirli olabileceği uyarısında bulunan itfaiye ekipleri, bu tür durumda kendilerine haber verilmesini istedi. Ekipler, yılan ve benzeri yabani hayvanların bulunması durumunda dokunulmaması gerektiğini söyledi.