Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 55. Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapıldı.


OSMANİYE (AA) - İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile bölge illerinden bazı belediye başkanları, ticaret odası başkanları ve rektörlerler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, DOĞAKA’nın, Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere, iş dünyasının yer aldığı çeşitli oluşumlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.


Vali Kocatepe, ajans merkezi ve yatırım destek ofislerine yapılan ziyaretlerle 2 bin 500’den fazla kişiye mali destek programları hakkında bilgilendirme yapıldığını belirtti.


Ajansın, uluslararası turizm hareketliliğine konu olabilecek önemli değerlere sahip bölgenin değerlerini tanıtmak ve uluslararası turizm rotalarında yer almasını sağlamak amacıyla 5–9 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak olan ITB Berlin Fuarı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonu ve DOĞAKA’nın katkılarıyla yerini alacağını belirten Kocatepe, bölge illerinin bu fuarda uluslararası turizm profesyonellerine turizm değerlerini tanıtma fırsatı bulacaklarını ifade etti.


Vali Kocatepe, Ajansın tüm bu çalışmalarının yanı sıra 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri için altyapı hazırlıklarına da devam ettiğini kaydetti.


Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak devam etti.


(AA)