Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapıldı.


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantıda, DOĞAKA 2015 yılı çalışma takvimi çerçevesinde ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplam 15 milyon TL kaynak ile ilan edilen programların değerlendirme aşamalarının tamamlandığı, 2015 Yılı Teknik Destek Proje başvurularının alınmaya devam edildiği ve 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nın ise temmuz ayı içerisinde ilan edilmesinin planlandığı kaydedildi.


Öte yandan, DOĞAKA’nın sorumlu olduğu bölge itibariyle girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin 2015 yılı içinde programlandığı, Hatay ve Kahramanmaraş illerindeki eğitimlerin de tamamlandığı belirtildi. 2015 yılının devam eden faaliyetlerinin yanı sıra DOĞAKA’nın 2016 Yılı Çalışma Programı’nın hazırlıklarına başlandığı ve bu kapsamda yapılacak önerilerin 10 Temmuz 2015 tarihine kadar Ajansa iletilmesi gerektiği ifade edildi.


Toplantıya, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, Hatay Valisi Ercan Topaca, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin katıldı.


(İHA)