Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde faaliyet gösteren Düziçi Fotoğraf Derneği (DÜFOD), kentin tanıtımı amacıyla 15-16 Mart tarihlerinde fotoğraf sergisi açacak.


Düziçi Fotoğraf Derneği’nin Mart ve Nisan aylarında yürüteceği Dört Mevsim Düziçi Tanıtım Projesi kapsamında Adana, Osmaniye, İskenderun, Kadirli ve Düziçi’nde fotoğraf sergisi ve tanıtım etkinliklerinin açılışı 16 Mart tarihinde Düziçi’nde yapılacak.
Sergi öncesi Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç’u makamında ziyaret eden dernek yöneticileri sergi hakkında bilgi verdiler.
Serginin ve tanıtım etkinliklerinin amacının ilçenin doğal, kültürel ve turistik potansiyelinin çevre il ve ilçelerde tanıtılması, ilçede halkının bu konuda bilinçlendirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturarak turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılmasına katkı sağlamak oluğunu söyleyen DÜFOD Başkanı Hilmi İsili, “Son birkaç yıldır ilçedeki doğal güzellikleri fotoğraflayıp basında ve sosyal medyada hem Düziçililerle hem de ülke genelindeki insanlarla paylaşıyoruz.
Bu dönemde farkettik ki Düziçi’nde bile kayde değer bir çoğunluk buraları bilmiyor, gitmemiş ve herhangi bir malumat sahibi de değil.
Önce Düziçi insanı kendi güzelliklerinin farkına varsın diye ilk sergimiz burada açacağız.
Sergi boyunca ilçede bulunan 20’nin üzerindeki doğal ve kültürel mirasın yazı ve fotoğraflarla anlatıldı katalog hazırlıyoruz.
Bunların basımı tamamlandığında önce ilçe genelinde dağıtılacak.
Aynı şekilde bu tanıtım katalogları ülke genelindeki izcilik, gezi, dağcılık, fotoğrafçılık, off road ve paraşüt gibi alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlarla, turizm acenteleri, dernek, vakıf, oda gibi kuruluşlara ve bölgedeki tüm remi kurumlara ulaşmasını sağlayacağız.
Bu sergi ve basılan katalog bu zamana kadar Düziçi için yapılmış en geniş kapsamlı tanıtım çalışması olacak” dedi.
Kaymakam Mustafa Koç ise derneğin bu faaliyetlerine destek olacağını söyledi.

(İHA)