Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metre yükseklikteki zirvesine tırmanan dağcılar, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri andı.


KAYSERİ (AA) - Türkiye genelinden yaklaşık 70 dağcı, Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metre yükseklikteki zirvesine tırmanarak, Soma'da yaşamını yitiren madencileri andı.


Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere çok sayıda ilden gelen dağcıların Erciyes'e "anma tırmanışı" yaptığını bildirdi.


Program kapsamında 2 bin 750 metre rakımlı Çobanini mevkisinde kamp kuran dağcıların, saat 04.30'da tırmanışa başladığını belirten Yılmaz, tipi ve kar yağışı nedeniyle zirveye güçlükle ulaştıklarını, tırmanışın yaklaşık 6 saat sürdüğünü kaydetti. 


Zirvede Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulduğunu, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildiğini ifade eden Yılmaz, "Dağcı arkadaşlarımız 'Soma'da şehit olan maden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz' yazılı pankart açtı. Ekmek parası için yerin metrelerce altına girerek geçimini sağlama mücadelesi veren şehitlerimizi unutmadığımızı Erciyes'in zirvesinde gösterdik. Onlardan geriye kalanlar bizim emanetimizdir. O emanetlere sahip çıkmak için de dağcılar olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.


Yılmaz, zirvedeki etkinliğin ardından anı defterini imzalayarak Şeytanderesi rotasından inişe geçtiklerini söyledi.


(AA)