"Erzin Osmaniye’ye Bağlansın" Kampanyası Meclis Yolunda.


Hatay’ın Erzin ilçesinin Osmaniye’ye bağlanılması için başlatılan imza kampanyası birinci ayını doldurdu. Yaklaşık 10 bin imzanın üzerinde olduğu belirtilen kampanyada siyasi parti ilçe başkanlarının görüşleri alındı. CHP ve MHP değişikliğe sıcak bakmazken AK Parti, HDP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ilçe Başkanları Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.
Siyasi parti ziyaretlerine; İmza kampanyasını başlatan Avukat Ökkeş Elmasoğlu ve Mehmet Görür’ün yanı sıra Erzin Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Erzin Ziraat Odası başkanı Ahmet Keskin, Erzin-Dörtyol Sulama Birliği Başkanı Ferat Özdoğan ve mahalle muhtarları katıldı.
CHP İlçe Başkanı Sarar, “Şu anda Hatay Büyükşehir olarak CHP’in elinde kazanılmış bir başarı var ortada. Bu başarıyı bırakıp ta Osmaniye’ye bağlanmamız anlamsız olur. Yönetim kurulumuzla bu konuyu masaya yatırdık, siyasi olarak düşüncemiz Osmaniye’ye bağlanmak istemiyoruz. Sizlere de saygı duyuyorum, çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.
Ziyaretin ikinci durağı AK Parti Erzin İlçe Başkanlığı oldu. Burada sıcak bir şekilde karşılayan İlçe Başkanı Mithat Bozdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzin’in ve Erzinlinin yararına olan her türlü işlere destek olacaklarını belirterek yapılan çalışmalarda başarılar dilediler.
MHP İlçe Başkanı Müzeyyen Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri imza kampanyasına şahsi olarak destek oldukları belirterek ama yönetim olarak bu konuyu Hatay İl Başkanlığına götüreceklerini ve oradan çıkacak kararla hareket edeceklerini belirttiler. Daha sonra konuya dahil olan Coşkun Kılıç, “Yıllarca Erzin’in Hatay’dan çektiği sıkıntılar ortada. Şurada 15 km mesafede Osmaniye dururken, 120 km uzaklıktaki Hatay’a bağlı kalmanın bir anlamı yok. Biz Erzinli olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’ye bağlanmak istiyoruz demesi üzerine, İlçe Başkanı Akın bu konuyu yönetim kurulumuzla detaylı bir şekilde görüşüp sizlere bildireceğiz” dedi.
HDP İlçe Başkanı Diyadin Sırça ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunduğu ziyarette ’’Biz kendi vatandaşlarımızı zaten serbest bıraktık. Onlarda rahat bir şekilde imza kampanyasına destek oldular. Ama yine de il başkanlığının görüşlerini alacağız’’ ifadelerini kullandılar.
Son ziyaret Saadet Partisi Erzin İlçe Başkanlığı’na yapıldı. Saadet Partisi Erzin İlçe Başkanı Necati Börklü, “Yıllardan beri arzuladığımız bir meseledir Erzin’in Osmaniye’ye bağlanılması’’ diyerek Saadet Partisi Erzin İlçe Teşkilatı olarak Erzin’in yararına alınan kararların her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Avukat Ökkeş Elmasoğlu, Önümüzdeki hafta içerisinde Erzin ve Osmaniye’den oluşacak heyetin çalışmalara son şeklini vereceğini ve konuyu TBMM’ye taşıyacaklarını açıkladı.(İHA)