Kayseri'de vitesi boşta bırakılan otomobil, hareket ederek bir evin penceresine çarptı.


KAYSERİ (AA) - Melikgazi ilçesinde vitesi boşta bırakılan sürücüsüz otomobil, hareket ederek bir evin penceresine çarptı.


Gesi Fatih Mahallesi'nde oturan Cihan A, 34 NP 451 plakalı otomobilini yolu rampa olan sokağa park ederek evine çıktı.


Bir süre sonra kendiliğinden heraket eden otomobil, yaklaşık 15 metre ilerledikten sonra bir apartmanın bahçe duvarını aşarak bordum kattaki kapıcı dairesinin çocuk odasının penceresine çarparak durdu.


Odada uyuyan Nurcan Akpınar'ın  (6)  ağlayarak uyanması üzerine olayı fark eden babası Harun Akpınar, polisi arayarak yardım istedi.


Otomobil, bulunduğu yerden vinç yardımıyla çıkartıldı. 


Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı için mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:


''Kızım ağlayarak uyandığında ilk önce kötü bir rüya gördüğü için ağladığını düşündük. Ancak daha sonra kızım bana camın kırıldığını söyledi. Perdeyi açtığımda gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Evimizin penceresinden içeri bir otomobil girmiş. Otomobilin içine baktığımda kimse yoktu. Eğer araç biraz daha ilerleseydi kızımın üzerine düşebilirdi. Ancak çok şükür bir şey olmadı. Sadece maddi hasarımız var.  Sürücü aracını, rampa aşağı ve vitesi boşta olarak park etmiş. Bundan dolayı böyle bir olay meydana geldi."


(AA)