Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, Çukurova Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün davetlisi olarak öğrencilerle bir araya geldi.


Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Feyzioğlu’na, AK Parti’li olduğunu ifade eden bir öğrenci, “Başbakanın karşısında Van ile ilgili bir konuşma yaptınız. Siyasi içerikli olmadığını belirttiniz. Van hakkında bildiklerinizi bize söyler misiniz. Ne kadar para harcandı? Ne kadar ev yıkıldı? Ne kadar insan evsiz? Bunlar hakkında ne kadar bilginiz var bunların bana söyler misiniz?” dedi.
Feyzioğlu, “Herhangi bir konuda konuşunca bu senin işin değil haddini bil denmez. Herhangi bir konuda görüş bildirince sen bundan ne anlarsın denmez. Ben ne anladığımı söyleyim sana. O konuşmayı da lütfen o paragrafını okuyup kızın ya da kızmayın. Yine kızın ama okuyun. Sizden ricam hangi partiden olursanız olun, beni alkışlamadan önce de o konuşmayı yaptığım için okuyun, eleştirmek için de okuyun. Sadece ülkenin başbakanı bu adama ‘edepsiz’ dediği için ‘doğru söylemiştir’ demeyin. Orada tahammül edilemeyen sadece 3 cümle. ‘Devletimiz kalan ailelere de destek verecek kadar kudretlidir ve sayın cumhurbaşkanım, sayın başbakan eminim sizde de bu desteği verecek iyi niyet vardır’ bu kadar” cevabını verdi.
Ancak öğrenci “Ben bilgi isterim. Başbakanın karşısında konuştuğunuz kadar uzun konuştunuz ama bana bilgi vermediniz. Ben araştırdığınızı, öğrendiklerinizi paylaşmanızı istiyorum” dedi.
Bunun üzerine Metin Feyzioğlu, “Bize lazım olan Van’a kaç ev yapıldığı değil. Ben bayındırlık bakanı mıyım? Bana lazım olan sevgili dost kaç ev yapıldığı değil, onun için teşekkürüm var. Lazım olan ev verilemeyen kaç aile olduğu. Yani kafasını sokacak bir evi olamayan kaç aile olduğu. Bu sayı 44” ifadelerini kullandı.
Öğrencinin tepkisini sürdürmesi üzerine Feyzioğlu, “Arkadaşım sen dünya liderini dinle ne olursun” şeklinde cevap verdi. Diğer öğrencilerin de tartışmaya girmesi üzerine “Siz eminim siyasete gireceksiniz” diyen öğrenci, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.
Feyzioğlu, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde yaşanan gerilime de değindi. Uzun süre konuşması ile ilgili bir soruya yine esprili bir dille cevap veren Metin Feyzioğlu, “Sayın Danıştay başkanı çok uzun konuştuğu kanaatindeyim. Çünkü 25 dakika konuşmuş. Kendisine ayırdığı süre 30 dakikaymış. Ben konuşmasının tekrarlarını söyleyim, ‘Çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir binamız var. Odalarımız çok güzel. Fakat bize daha çok danışabilirsiniz. Bizim adımız Danıştay. Daha fazla faydalı olmak istiyoruz. Yalnız dosya yükümüz çok fazla. Bunun da sebebi yetkilerimizin çok fazla olması. Lütfen bizim yürütmeyi durdurma ve itiraz yetkilerimizi kısıtlayın ki dosya yükümüz azalsın’ bitti. Kalan 23 dakikada tekrarlar var. Dolayısıyla ben onun süresini de kullandım” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 2 saat öğrenciler ile sohbet eden Metin Feyzioğlu, etkinliğin sonunda öğrencilerle ‘selfie’ pozu verdi.(İHA)