‘Bebek Yüzlü Seri Katil’ Olarak Bilinen Firari Mahkum, 57 Gün Sonra YakalaNDI.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep, Alanya ve Adana’da cinayet olaylarına karıştığı ileri sürülen ve kamuoyunda ‘bebek yüzlü seri katil’ olarak bilinen firari şahsı 57 gün sonra yakalayarak, kaçtığı Gaziantep H Tipi Cezaevi'ne geri getirdi.


Edinilen bilgiye göre, Alanya ve Adana’da işlediği cinayet olaylarından dolayı cezaevine giren ve daha sonra serbest kalan Ali K. (35), 2012 Mart ayında Gaziantep’in Tışlaki Mahallesi Kekeç Sokak'ta Mehmet B.’nin öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınmış ve cezaevine konulmuştu. Kamuoyunda ‘bebek yüzlü katil’ olarak bilinen Ali K. tutuklu bulunduğu Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden 5 Ocak günü sabah saatlerinde açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak kaçmıştı. ‘Adam öldürme’, ‘adam yaralama’, ‘gasp’ ve ‘uyuşturucu bulundurmak’ suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan Ali K.’nin yakalanması için, jandarma özel bir ekip oluşturdu. Olayın hemen ardından oluşturulan 40’ı rütbeli olmak üzere toplam 80 jandarma, seri katili yakalamak için iz sürdü.


Bu ekibin yapmış olduğu detaylı çalışmalar neticesinde, Ali K.'nin şehir merkezinde saklandığı ev net olarak tespit edildi. Öğle saatlerinde Maaşkuyu Caddesi'nde bulunan evin etrafını çepeçevre saran jandarma, operasyon için düğmeye basarak eve girdi. Baskını anlayan Ali K. çatı katına çıktı.


Buradan karşı binaya geçmeye çalışan Ali K. jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda elindeki silahla birlikte kıskıvrak yakalandı.(İHA)