Bir yandan nitelikli ve kaliteli büyüyerek dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) diğer yandan da fiziki olarak modern bir şekilde büyüyerek kendisini yeniliyor.


Son yıllarda altyapı ve yeşil kampus adına önemli projelerin imza atıldığı Gaziantep Üniversitesi’nde, daha kaliteli bir eğitim için yeni ve modern binalar yapılıyor.


Kampusta devam eden inşaatları gezen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, özellikle son 4 yılda çok sayıda inşaatın tamamlanıp hizmete açıldığını, bazı projelerin devam ettiğini, bazıları için ise yakın bir gelecekte start verileceğini kaydetti.


Sadece Gaziantep kampusunda değil, ilçelerde de modern binalar yaparak eğitimin hizmetine sunduklarını belirten Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Araban, İslahiye, Nizip ve Oğuzeli’nde fakülte ve meslek yüksekokullarının belki de ilçelerin en modern binalarında eğitimlerini sürdürdüğünü vurguladı. GAÜN Merkez Kampusu’nda eğitim fakültesi, yeni merkezi kafeterya binası, gerek üniversite öğrenci ve çalışanları, gerekse isteyen tüm vatandaşların yararlanabilecekleri, spor imkânı sunan GAÜN Sporium’un hizmete açıldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu son derece muhteşem bir tesis. Üniversite içinden ve dışarıdan isteyen herkes uygun bir ücret karşılığı bu imkândan yararlanabiliyor. Tıp Fakültesi temel bilimler fakültesini yakın bir gelecekte açıyoruz. Çok sayıda meslek yüksekokulu inşaatımız tamamlandı.”


DÜNYA KONGRELERİ İÇİN MERKEZ


Türkiye’deki parmakla sayılabilecek birkaç Kongre ve Kültür ve Kongre Merkezi’nden birisi olan GAÜN Kongre ve Kültür Merkezi’nin tamamlandığını ve çok yakında Gaziantep’in hizmetine sunulacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Burası dünya kongrelerinin yapılabileceği, bin 600 kişilik ana solan, 3 tane 250’şer kişilik senkron salon, 10 tane çalıştay odası, 100’e yakın standı alabilecek dev fuaye alanları ve her türlü lojistik desteği olan son derece gelişmiş ana salonla, 8 ayrı yükselip alçalabilen sahnesiyle, her türlü sanat etkinliğinden bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir özelliğe sahip. Ayıca, İlahiyat Fakültesi inşaatımız bitiyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatımız başladı. Gastronomi’nin binası bitti. Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi binamızın inşaatı başlıyor. Güzel sanatlar bu sene inşallah başlayacak. Yakında çocuk hastanesi inşaatının temelini atıyoruz. Öğrencilerimize modern bir çarşı yapıyoruz ve Haziran ayında hizmete girecek. Gaziantep Üniversitesi hem eğitim kalitesi, hem de fiziki olarak giderek büyüyor. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, Gaziantep Üniversitesini kimse tutamaz.”


Rektör Coşkun’un yapımı devam eden inşaatlara yaptığı denetim gezisine Rektör yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Balcı, fakülte dekanları katıldı.(İHA)