Gaziantepli Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in, Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olduğu haberi ailesine ulaştırıldı.


İslahiye ilçesi Kozdere Mahallesinde ikamet eden şehit Mehmet Yener'in baba evine acı haberi İslahiye Kaymakam Vekili ve Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri, İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ali Kahveci ve İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım verdi.


Şehidin baba evine 2 adet Türk bayrağı asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehidin yakınları ve komşuları taziye çadırına gelerek, şehidin ailesine baş sağlığı diledi. Acılı baba Yahya Yener'in acı haberin ardından ise metanetini korumak için çaba gösterdiği görüldü.


Öte yandan 38 yaşındaki Şehit Başçavuş Yener'in, 19 yıldır Ordu' da hizmet ettiği, 5 yıldır ise Ankara'daki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında görev yaptığı öğrenildi. Eşi öğretmen olan Yener'in, evli ve 2 çocuğunun bulunduğu bildirildi.


POLİS KARDEŞİNDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI
5 kardeşi bulunan şehit Mehmet Yener'in, patlamada yanarak, tanınmayacak hale geldiği belirtildi. Yener'in kimlik tespiti için Isparta'da polis olarak görev yapan kardeşi Ömer Yener'den DNA örneği alındığı öğrenildi. Karşılaştırılan sonuçlarla kimliği tespit edilen şehit Mehmet Yener'in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edileceği bildirildi.


Şehit evinde bulunan Kaymakam Seyfullah Ordueri'nin talimatıyla üzerinde basın mensupların görüntü ve fotoğraf alınması engellendi. Gazeteciler, Kaymakam Ordueri'nin talimatıyla Jandarma ekipleri nezaretinde Kozdere Mahallesi'nin dışına çıkartıldı.
(İHA)