Almanya'dan Adana'nın Kozan ilçesine gelen gurbetçi aile, "öldü" denilen oğullarını arıyor.


65 yaşındaki anne Sultan Demirci ağlayarak anlattığı olayda, 6 Mart 1967’de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden doğum yapmak için Adana’nın Ceyhan ilçesindeki devlet hastanesine gittiğini belirterek, “Hastanede doğum yapmıştım. Bana o zaman ‘bir ölü oğlun oldu’ dediler. O zaman cahillik işte bize ne ölüsünü ne de dirisini verdiler. Allah kimsenin başına vermesin evlat acısını, 45 yıldır ben evladımın hasretini çekiyorum. 45 yıldır ben ağıt yakıyorum. Benim bir oğlum ve 4 kızım daha var ama evlat işte birbirinden ayırt edemiyorum” dedi.


3-4 yıl önce bir televizyon programına çıkan kişinin Ceyhan Devlet Hastanesi’nde doğduğunu, anne ve babasını ‘oğlunuz öldü’ diyerek kendisine Kozan ilçesinde bir aileye evlatlık verdiklerini anlattığını öğrendiklerini belirten Demirci, “Biz de bunu duyduk. Meğerse oğlumuz ölmemiş oğlumuz Kozan’da bir ailede ama bilmiyoruz. Bir de şunu demiş programda ben Kozan ilçesinde kamyon şoförüyüm iki de çocuğum var demiş. Biz de bunun üzerine her yıl Kozan’a sık sık geliyoruz. Kayıp oğlumuzu arıyoruz. Çünkü oğlum televizyonda bizi tarif etmiş. Bugün de Kozan’da Kamyoncular Kooperatifi'ne geldik. Belki bir bilen olur diye” dedi..


Anne Sultan Demirci oğluna da seslenerek, “Oğlum eğer beni duyuyorsan, beni izliyorsan, evladım ne olursun ismini ne koymuşlar bilmiyorum ismini de ben koymadım. Eğer bizi seyrediyorsan senin de benim de ifadelerimiz aynı. Ne olursun eğer seyredersen veya gören duyan bilen varsa Allah rızası için bize ulaşsınlar. Eğer oğlumu bulursam ondan özür dileyeceğim ve ben seni büyütemedim diyeceğim” dedi.


Baba Mehmet Demirci de 43 yıldır yurtdışında yaşadıklarını belirterek, “6 Mart 1967 tarihinde doğan bebeğimizi ‘öldü’ diyerek bizi kandırdılar. Meğerse bebeğimizi o zaman Kozan’da bir aileye evlatlık vermişler. Biz de evladımızı arıyoruz. Oğlumuzun şoför olduğunu duyduk onun için de Kozan’da Kamyoncular Kooperatifi'ne geldik, buradan sorduk. Buradaki şoför arkadaşlardan rica ediyoruz. Bilen, gören, duyan olursa lütfen bizimle irtibata geçsinler. Bizlere yardım etsinler evlat acısı çok ağırdır” diye konuştu.


Kozan Kamyoncular Kooperatif Başkanı Ercan Yavuz ise, “Ablamıza ve ağabeyimize elimizden gelen yardımı yapacağız, araştıracağız, soracağız. İnşallah oğluna kavuşacaktır” dedi.(İHA)