Kilis’te baharı rengarenk çiçeklerle karşılamak için Kilis Belediyesi tarafından bulvarlara ve refüjleri lale soğanı dikilmeye başlandı.


Belediye Başkanı Hasan Kara, binlerce lale soğanını kentin bulvarlara ve refüjlerine dikeceklerini belirterek, “Kısa süre içerisinde binlerce ağacı toprakla buluşturacağız. ‘Yeşil bir Kilis’ için kolları sıvadık. Bu yaz Allah'ın izniyle Kilis’in dert bir tarafını yeşillendireceğiz. Parkları yeniden elden geçirerek, eksik bankları yerine koyacağız. Ağacı eksik olanlara ağaç ekeceğiz. Bir yandan da çiçek ekiyoruz. Lale soğanı dikiyoruz. Daha yeşil, daha güzel, görsel açıdan daha doyurucu bir Kilis için, binlerce lale, soğanını toprakla buluşturduk. Yaşadığımız alandan keyif alıp Kilis’e baktığımızda içimizin açılması için çiçeklendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Lale soğanı ekim törenine Belediye Başkanı Hasan Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir ile Mehmet Akif Yavuzlu, Park ve Bahçe Müdürü Bekir Şahin, Fen İşleri Müdürü Murat Bilecen ile belediye meclis üyeleri katıldı.
(İHA)