GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Bölümünde eğitim gören iki öğrenci verilen siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.


GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Bölümünde eğitim gören iki öğrenci, verilen siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.


Yüksekokul bünyesinde 3 yıl önce açılan ve tercih edilmediği için ilk 2 yıl eğitime başlanamayan bölüme bu yıl iki öğrenci kayıt yaptırdı. İki öğretim görevlisi ve dört usta öğretici kadrosu bulunan bölümde, cam ve seramik tasarımı üzerine eğitim veriliyor.


Teorik eğitimin ardından tam donanımlı atölyede kendilerini geliştirme imkanı bulan 2 öğrenci bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan da alınan siparişleri karşılayarak okula gelir sağlıyor. Türkiye'nin yanı sıra yurt dışına da ürün gönderen öğrenciler, hayal dünyalarını cam eşya üzerine yansıtıyor. 


Öğretim görevlisi Neşe Ağkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel üretimden yola çıkarak özgün tasarımlar yapmaya çalıştıklarını söyledi.


Tasarımları uygulayabilecekleri atölyeye sahip olduklarını belirten Ağkurt, cam yüzeylerine yaptıkları orijinal tasarımlarla güzel ürünler ortaya çıkardıklarını ifade etti.


Bu yıl 2 öğrenciye eğitim verdiklerini vurgulayan Ağkurt, şöyle devam etti:


"Bu bölümden mezun olan öğrenciler, kendi atölyelerini kurabilirler ya da belediyelerin açtığı kurslarda usta öğretici olarak çalışabilirler. Akademik kariyer yapmak isteyenler ise üniversitelerin mevcut programlarına dikey geçiş yapabilir. Seramik cam programını bitirenler mezuniyet sonrası kesinlikle işsiz kalmaz. Tasarımı bilip de boş kalacak öğrenci olacağını sanmıyorum. Çünkü iş imkanı çok fazla." 


Yurt dışına ve Türkiye'nin farklı illerine ürün gönderdiklerini vurgulayan Ağkurt, bölümün dört çalışanı, iki öğrencisi, iki de öğretim görevlisi olduğunu kaydetti.


Az kişiyle çok iş yapmaya çalıştıklarını anlatan Ağkurt, "Adeta fabrika gibi çalışıyoruz" dedi.


İki öğrenci de memnun


Öğrencilerden Pınar Eda Özküçük de lise öğretmeninin tavsiyesi üzerine bölümü tercih ettiğini söyledi.


Öğrendiklerinin hayatına değer kattığını belirten Özküçük, "Üniversiteden sonra kendime ait bir atölye açmayı ya da bir yerde öğretmenlik yapmayı planlıyorum. Hayallerimi gerçekleştirme peşindeyim" diye konuştu. 


Öğrencilere bölümü tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunan Özküçük, bölümün gelecek vaat ettiğini kaydetti. 


Gülperi Alkan ise bölümü tercih ettiği için de pişman olmadığını ifade etti.


Sabır isteyen bir bölümde eğitim gördüğünü dile getiren Alkan, "Burayı bitirince 4 yıllık bölüme geçiş yapmak istiyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra da öğrenci yetiştirmeyi hedefliyorum" dedi.


(AA)