Suriye'deki iç savaştan kaçan 14 yaşındaki çocuk maganda kurşunuyla can verdi.



Suriye'deki iç savaştan ailesiyle birlikte kaçıp Adana'ya yerleşen 14 yaşındaki çocuk, iftardan sonra akraba ziyaretine giderken maganda kurşununun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Suriyeli Muhammed Saka (41) eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Halep'te yaşamını sürdürürken savaşta ölmemek için 3 ay önce Adana'ya göç etti. Bir ev kiralayan ve akrabalarıyla birlikte kalan Saka'nın oğlu Abdullah Saka ve yeğeni Abdullah Saka, dün iftardan sonra bisiklet ile akrabalarına çay içmek için evden çıktı. Bu arada Saka'ların geçtiği sokakta kavga başladı. Bir kişi kavga sırasında balkona çıkarak pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Bu arada bisiklet ile yoldan geçen Abdullah Saka bisikletten yere düştü.


Bisikleti süren Abdullah Saka, kuzeni Abdullah'ın korkudan kendisini yere attığını sandı. Bisikleti durdurup Saka'nın yanına gittiğinde onu kanlar içinde görünce hemen ailesine haber verdi. Olay yerine gelen çocuğun yakınlarının çağırdı ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuk, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Saka'nın cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Baba Muhammed Saka, otopsisi yapılan oğlunu alırken ona son bir kez baktı. Baba daha sonra oğlunu alarak toprağa verdi.
Baba Saka, Halep'te çatışmaların hala sürdüğünü bu nedenle 3 ay önce savaştan kaçarak Adana'ya geldiklerini belirterek, "Biz orada ölmemek için buraya geldik ama burada da oğlum sokakta giderken hayatını kaybetti. Çok üzgünüz ama buna kaderden başka birşey diyemeyiz" dedi.


Kuzeni gözleri önünde ölen Abdullah Saka ise ne olduğunu anlamadığını bisikletin arkasında bulunan kuzeninin tüfek sesinden sonra düştüğünü sonrada öldüğünü söyledi.
Polis şimdi her yerde Suriyeli çocuğun ölümüne neden olan magandayı arıyor.