Adıyaman'da kuyumculara girerek oyalama yöntemiyle hırsızlık yapan kadınlar tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, İzmir’den gelen ikisi kadın toplam 4 kişi, Adıyaman’daki 3 kuyumcudan altın çaldı. Kuyumculara giren kadınların el çabukluğu ve oyalama yöntemiyle gerçekleştirdikleri hırsızlıklar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Görüntülerde, H.S. ve G.S. adlı erkekler dışarıda beklerken, N.K. ve G.K. adlı kadınlar kuyumcuya giriyor. Kadınlardan birisi kuyumcuyu altın bakma bahanesiyle oyalarken diğeri ise el çabukluğu ile altın çalıyor. Çantaya altını koyan kadının işaretiyle diğer kadın altınlara bakmaktan vazgeçip işyerinden ayrılıyorlar. İşyerlerinden birçok altın künye ve kolye aynı yöntemle çalınırken, altınlarının eksik olduğunun daha sonradan farkına varan işyeri sahipleri, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri gün içerisinde aynı şekilde 3 kuyumcuya giren kadınların eşkali doğrultusunda çalışma başlattı.


Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek şahısların kullandıkları aracın plakasını takip etti. Şahısların kentten ayrılmak üzere olduğunu tespit eden ekipler, aracın peşine düştü. Şüpheliler polisin takip ettiğini anlayınca sigara paketinin içerisine 10 adet künyeyi koyarak araçtan attılar. Polis ekipleri şahısları yakalarken, daha sonra araçtan atılan sigara paketini bularak içine baktıklarından 10 adet künyeyi buldular. Zanlıların ifadesini alan polisler 10 adet künyeden 2’sini sahiplerine teslim etti.


İfadesi alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi. Zanlılardan N.K. ve G.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.(İHA)