11.Uluslararası Palandöken Karate Turnuvasına katılan Gaziantepli 13 yaşındaki Balkan Şampiyonu Yağmur Demir 42 kilogramda kumite dalında altın madalya aldı.


11.Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda Gaziantepli karateci Yağmur Demir, kata dalında bronz, 42 kilogramda kumite dalında altın madalya alarak yine şaşırtmadı. Erzurum’da yapılan 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvasına Türkiye’nin yanı sıra Filistin’in de özel davet ile yer aldığı organizasyona Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan, Tayland ve Filipinler’den yüzlerce sporcu katıldı.


Kizami Spor Akademisi sporcularından olan 13 yaşındaki Yağmur Demir geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen Balkan Şampiyonasında da Balkan Şampiyonu olmuş ve ülkemize bir altın madalya kazandırmıştı. Münif Paşa Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi olan Yağmur Demir’e başarılarından dolayı Ünsal Ören Eğitim Kurumları tarafından lise eğitimini tamamlayana kadar başarı bursu verilerek bütün dershane ve eğitim hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanmıştı.
Yağmur Demir’in yetenekli bir sporcu olduğunu ifade eden Kizami Spor Akademisi Karate Antrenörü Nimet Subaşı gelecek dönemlerde daha büyük başarılara imza atacağını ifade ederek, “Kizami Spor Akademisi bünyesinde spor yaşamını sürdüren Yağmur Demir elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla hepimizin ortak gurur kaynağı olmuştur. Salonumuzda onlarca yetenekli ve katıldıkları şampiyonalarda Türkiye ve Avrupa derecesi elde etmiş milli takım sporcuları bulunmaktadır. Küçük yaşta çocukların sporla tanışması ve spor disipliniyle geleceğe hazırlanması onları gelecek yaşamlarında kötü alışkanlıklardan koruyacaktır. Hedefimiz gençliğimizin kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan korunması için spora yönelmelerine katkı sağlamaktır. Bu konuda ailelerimizin hassasiyetini bekliyoruz.” dedi.


Şampiyon sporcu Yağmur Demir’de elde ettiği başarılardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek spor kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluklarını eklemek istediğini belirtti.(İHA)