Adana'da kayığın alabora olması sonucu 9 gündür kayıp olan balıkçıyı bulmak için Adana, Mersin, Ankara Su Altı Polisi, Sivil Savunma Arama Kurtarma ve Mersin Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri dört koldan arama yapıyor.


Seyhan Baraj Gölü’nde, aşırı rüzgar nedeniyle geçtiğimiz çarşamba günü alabora olan kayıkta kaybolan Turgut Bülbül'ü arama çalışmaları 9'uncu gününde devam ediyor.


Bülbül'ü bulmak için Adana, Mersin, Ankara Su Altı Polisleri, Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ve Mersin Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri seferber oldu. Dört koldan yaklaşık 30 dalgıç ile arama yapan ekipler, sonar ile tespit yaptıktan sonra dalış gerçekleştiriyor. Dalgıçlar ayrıca o gün 3 kişinin kurtarılma anı görüntülerini izleyerek de yer tespiti çalışması yaptı.


Su altı polislerinden bir kişi görüntüyü izledikten sonra gölde arama yapan ekipleri telefonla yönlendirme yaptı.


9 gündür perişan olan anne Nesibe Bülbül ise sabahın erken saatlerinde arama çalışmalarını izlemek için adaya geldi. Oğlunun kazağını ve fotoğrafını yanında getiren anne gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman oğlunun kazağını sevip öpen anne, oğlunun fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Anne, oğlunun gölden çıkarılmasını umutla bekliyor.


Bu arada adaya gelen vatandaşların da merakla su altı ekiplerinin çalışmasını izlediği görüldü.(İHA)