MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ''Zor durumda kaldıkça kimse merhum babamın adını kullanmasın. MHP'nin siyasetinde en ufak bir sapma ve değişme yoktur'' dedi.


Türkeş, Kadirli ilçesinde kaymakamlık, belediye başkanlığı, bazı sivil toplum kuruluşları ve partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.
     Türkeş, Belediye Başkanı Ömer Tarhan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de her kökenden ve her inançta yaşayan insanlar olduğunu belirterek, insanların ayrıştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.
     Açılım adı altında iki yıldır ülkenin gergin bir ortama sokulduğunu ifade eden Türkeş, şunları söyledi:
     ''Sayın Başbakan 10 yıldan bu yana 'Biz bu yola kefenle çıktık' diyor. Biz, yapılan yanlışı, bayrağa saygısızlığı, birliğimize ve bütünlüğümüze karşı sabotajı tek dilde birbirimize sunduk. Bunu vatandaşa anlatmak için açık hava mitingleri düzenliyoruz. Bursa'daki mitingde kimse vatandaşı bağırtmadı. Kimse böyle bir talepte de bulunmadı. Vatandaşlar, 'Öl de ölelim, vur de vuralım' diye bağırıyor. Sayın genel başkanım da diyor ki, 'Hele biraz durun onun da zamanı gelir'. Şimdi bunun üzerine Sayın Başbakan 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' diyerek, ülkücü camiayı ve milliyetçi hareketi teröristle bir tutuyor. Aynı seviyeye indirmeye çalışıyor. Peki sen 10 senedir bu yola kefeni giyerek çıktıysan, 'öl de ölelim vur de vuralım'ın temeli, ana manası itibarıyla aynı şey değil mi- Bursa'da, vatandaş, ben bu ülkeyi böldürmem, birliği, bütünlüğü bozdurmam, bayrağı ayaklar altında çiğnetmem diye bağırıyor. Bunu teröristle bir tutmak doğru değildir.''
     Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, vatandaşın bunu görmesi gerektiğini dile getiren Türkeş, ''Zor durumda kaldıkça kimse merhum babamın adını kullanmasın. MHP'nin siyasetinde en ufak bir sapma ve değişme yoktur. 1983-1984'te PKK belası başladı. O zamandan beri MHP'nin duruşunda bir değişiklik yoktur'' dedi.
     Belediye Başkanı Tarhan, Türkeş'e, babası merhum Alparslan Türkeş'in 1975 yılında Kadirli'yi ziyaretinde çekilen fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye etti. OSMANİYE (AA)