Suriye’deki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye gelen 3 aile, iki konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.


Rejim uçaklarınca evleri bombalanan Suriyeli üç aile, Asi Nehri’ni geçerek Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. 11 kişi olan üç aile sığındıkları konteynerde hayatta kalmaya çalışıyor.
Bir süre önce konteynerden birinde elektrik probleminden kaynaklanan yangın çıkması sonucu iki kız kardeş aynı konteyneri paylaşmak zorunda kaldı.
Pencereleri naylonla kapatılan konteynerde kalan Mustafa Diyap (25), eşi Hene Ramadan (25), 2,5 aylık kızı Meyse ile kaldıkları konteynerin elektrik kontağından dolayı yangın çıktı.
Kullanılamaz hale geldiği için de kız kardeşler 9 kişi ile aynı konteyneri paylaşmak zorunda kaldılar.
Hene Ramadan, kaldıkları konteynerde elektrik kontağından yangın çıktığını, çevredeki komşuların yardımı ile yangını söndürdüklerini, kendisinin ve kızı Meyse’nin yanmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. Eşi ile birlikte kız kardeşi Sıhem Ramadan’ın yanına yerleştiklerini söyleyen Hene, “Tüm eşyalarımız yandı. Sağolsunlar Türk komşularımız bize birkaç eşya vererek yardımcı oldular” dedi.
Mustafa Diyap ise, Halep’teki evlerine füze düştüğünü söyleyerek, ailesi ile Asi Nehri’ni geçerek geldiklerini ve çevredeki halkın da katkısıyla yaşamaya başladıklarını ifade etti.
Eniştesi Vasil Sattuf ve eşi 2 çocuk annesi Siham Ramadan ise Hama kentinde yaşadıklarını, çatışmalarda evlerini kaybettiklerini belirterek, "Çocuklarımız Cuma ve Ömer’i alarak Türkiye’ye geldik. Savaştan uzakta tehlikesiz şekilde ve güven içerisinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Diğer Suriyeli 65 yaşlarındaki yaşlı çift Ahmad Nattuf ve Fatma Huzen de, rejim uçaklarınca atılan bombanın evlerine isabet ettiğini, kurtuluşu ise Türkiye’ye gelmekte bulduklarını belirterek, "Harim’e, sonrada Asi Nehri’ni geçerek Türkiye’ye geldik. Burada mahalle sakinlerinin katkısı ve desteği ile yaşama tutunuyoruz" diye konuştu.
Suriyelilerin yaşadığı konteynerlerde yağmur ve soğuktan korunmak için damına ve pencerelerine naylon konulduğu, çamur olan yollarının ise kum ve taşlarla kaplandığı görüldü.(İHA)