Kozan ilçesinde, ev hanımı Habibe Uçak, ilçenin tek kadın muhtar adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.


ADANA (AA) - Kozan'da, 15 merkez mahalleden yüzlerce muhtar adayı arasında şuana kadar kadın muhtar adayı olarak adını açıklayan tek kişi ev hanımı Habibe Uçak (52) oldu.


Cumhuriyet Mahallesinden muhtar adaylığını açıklayan ve seçim çalışmalarına başlayan evli ve 3 çocuk annesi Habibe Uçak,  mahallesinde uygulanmak istenen  kentsel dönüşüme karşı düzenlenen toplantı ve eylemlerden tanınıyor.


Uçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallesindeki ev kadınlarının sesi olmak için muhtar adayı olduğunu belirterek, ilçede bugüne kadar hiç kadın bir muhtarın seçilerek görev yapmadığını, bu konuda da öncü ve örnek olmak istediğini söyledi.


Mahallelinin isteği ve desteği üzerine muhtar adaylığını açıkladığını söyleyen Uçak, şunları kaydetti:


''Seçilmem halinde, başta, evlerdeki sessiz yığınları oluşturan hanımlar olmak üzere mahallemin sesi olmak ve ihtiyaç duyulan hizmetleri mahalleme getirebilmek için çalışacağım. Muhtar adayı olduktan sonra kadınlar kadar erkeklerden de büyük destek gördüm. Bakanlık, milletvekilliği gibi daha zor ve sorumluluk isteyen görevlere seçilen kadınlar pekala muhtarlığı da en güzel şekilde yapar.''


Merkez nüfusu 80 bin, köylerle birlikte toplam nüfusu 123 bin olarak açıklanan Kozan'da 15 merkez mahallenin dışında 87 köy ve bir beldede Uçak dışında henüz başka kadın muhtar adayı çıkmadığı belirtiliyor.


(AA)