Kozan ilçesinde belediye, tarihi kalenin eteğine yapay şelale yaptı.


ADANA (AA) - Belediye Başkanı Kazım Özgan, yapımı tamamlanan ancak resmi açılışı yapılmayan şelale tesislerinde gazetecilere bilgi verdi.


Özgan, ilçedeki sosyal ve kültürel hayatı canlandırmak amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında vatandaşların görsel anlamda zevk alabileceği ve ailesiyle dinlenebileceği yeni alan oluşturduklarını söyledi.


Yaklaşık 30 metreden dökülen, 28 metre genişliğindeki şelale ve tesislerin 3 dönüm alana kurulduğu belirten Özgan, tesisi aynı aynda 500 kişinin gezebildiğini kaydetti.


Atatürk Parkı, tarihi köprü, şelale, Manastır piknik alanı ve Kozan Kalesi'nin turizm açısından değerlendirildiğinde bir konsept oluşturduğunu anlatan Özgan, Kozan Barajı kıyısında yaptıkları SODES Düşler Alemi ve tekne gezilerinin başlatıldığı İskele Tesisleri'nin de sosyal hayata canlılık kattığını söyledi.


Dağılcak mesire alanı ile SODES Düşler Alemi Tesisleri arasında 2 kilometrelik yürüyüş alanı oluşturmak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Özgan, "Kozan'ı modern ve yaşanabilir şehir yapmak için gayret gösteriyoruz. Saimbeyli Caddesi'ndeki Millet Bahçesi içinde devam eden düzenleme ve yenileme çalışması kapsamında buraya, kermes, toplantı ve sergi düzenlenebilecek çok amaçlı salon yapıyoruz. Bu tesisi de yerel seçimden önce tamamlayarak halkın hizmetine açacağız" dedi.


(AA)