Çukurova Belediyesi, 5 okuldan 300 dezavantajlı öğrenciye daha yüzme öğretti.


Adana Valiliği’nin ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesine ev sahipliği yapan Çukurova Belediyesi, 5 okuldan 300 dezavantajlı öğrenciye daha yüzme öğretti, yarışma düzenledi.
5 yıl önce başlatılan ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesi kapsamında, dezavantajlı ailelerin çocukları yüzme öğrenmenin mutluluğunu yarış yaparak yaşadı.


Çukurova Belediyesi Hayal Park Tesisleri’ndeki açık olimpik havuzda gerçekleştirilen yarışlara 5 okuldan 300 çocuğu temsilen 50 kadar öğrenci katıldı. Projeye ev sahipliği yapmaktan özel bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sadece bu sezon bizim havuzlarımızda 7662 çocuk daha yüzme öğrendi. Çocuklar artık boğulmayacak; aileleri endişe içinde olmayacak” diye konuştu.


HAYAL PARK HAYALLERİMİZDEKİ GİBİ


Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın da katıldığı törende, çeşitli kategorilerde ilk üç dereceye giren çocuklara madalyaları verildi. Başkan Soner Çetin’in daveti üzerine Okatan, Özkan ve Ataşbak Hayal Park’ta incelemelerde bulundular. Sauna, SPA merkezi, Türk hamamı, spor merkezi, kapalı havuzlar ve aikido birimi ve kafeteryaları gezen konuklar, ilk kez gördükleri Hayal Park tesisleri için “Hayal Park müthiş olmuş. Hayal Park tam da hayallerdeki gibi” dedi.


ENGELLİLER HAVUZU GÜN SAYIYOR


Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a engelliler için özel olarak yapılan ve bitme aşamasına gelen havuzu da gösteren Başkan Soner Çetin, “Engelli dernekleri ‘haftada bir gün havuzlardan yararlanmak isteriz’ demişlerdi. Dedik ki ‘alın size üç gün’. Düşündük, bu yetmez. Bu sefer hemen engelli vatandaşlarımız için özel bir havuz yapmaya karar verdik. Çok özel donanımı olan bu havuzu da birkaç gün içinde tamamlayıp hizmete sokacağız” diye konuştu.


(İHA)