FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle göz altına alınan ve çoğunluğu kurum müdürü olan 10 kişi adliyeye sevk edildi.


Adıyaman'da halen görevde olan veya görevde iken ihraç edilen kurum müdürlerinin de olduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi. 


Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Adıyaman merkezli Kahramanmaraş, Edirne ve Konya illerinde operasyon düzenlendi.


Şahısların ev ve çalıştıkları kurumlarda arama yaparak bilgisayarlara el koydu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edildi.


Operasyon kapsamında göz altına alınan 10 kişi içerisinde halen görevde bulunan kurum müdürleri yer alıyor.


Operasyon kapsamında Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet B., Adıyaman Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Müdürü Hüseyin Ç., Tut Mal Müdürü Osman Nuri K., ihraç edilen Tut Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Y., Edirne Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan D., ihraç edilen Milli Eğitim Müfettişleri İdris B. ve Nizamettin K., ihraç edilen Türk Telekom Müdürü Mehmet D., ihraç edilen KOSGEB Uzmanı Adnan A., kurum müdürlerine sohbet imamlığı yaptığı iddia edilen öğretmen Alper G.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi.


Şahısların 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği öğrenildi.