Gaziantep’te, H tipi cezaevinde yatan mahkumlar piyano resitaliyle moral buldu.


Mahkumların Psikososyal eğitimleri kapsamında iyileştirme, boş zamanlarının değerlendirilmesi, öz güvenlerinin sağlanması, tahliyeleri sonrası kendilerine ve topluma faydalı birey olmaları adına piyano resitali düzenlendi.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gaziantep H Tipi Cezaevi Müdürü Hasan Öz, cezaevi faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yapılan açılış konuşması sonrası Mahkumlar, Piyano Öğretmeni Azerbaycanlı Sanatçı İlhame Kamilkızı ve Şan Öğretmeni İlker Gültekin tarafından söylenen şarkılar eşliğinde eğlendi. Bazı şarkılara eşlik eden mahkumlar, ilk kez piyano dinlemenin keyfini yaşadı.


Azeri şarkıları seslendiren İlker Gültekin’i mahkumlar ayakta alkışladı.
Mahkumlara psikososyal eğitim faaliyetleri kapsamında bilgisayar ve sedef kursları eğitimi, 1. kademe ve 2. kademe olmak üzere 60 hükümlü ve tutukluya okur yazarlık eğitimi verildiği ve verilen okur yazarlık eğitimi sonrası ilkokul diploması verildiği öğrenildi. Sosyal etkinlik faaliyetleri kapsamında 30 hükümlü ve tutukluya bağlama kursunun verileceği belirtildi.


Etkinliğe Gaziantep Cumhuriyet Başsavcıvekili Kadir Günüç, Cezaevi Savcısı Hüseyin Günay, H Tipi Cezaevi Müdürü Hasan Öz, Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi sahibi Rauf Akıncı ve mahkumlar katıldı.(İHA)