Rejim birlikleriyle yaşanan yoğun çatışmaların ardından Keseb bölgesinin konrolünü ele geçiren muhalifler şimdi de Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı Kastal Maaf'a yöneldi.


HATAY (AA) – Rejim birlikleriyle yaşanan yoğun çatışmaların ardından Keseb bölgesinin kontrolünü ele geçiren muhalifler şimdi de Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı Kastal Maaf'a yöneldi.


Hatay’ın Yayladağı ilçesi karşısındaki Keseb kasabası bölgesinde başlayan çatışmalar 7'nci gününde de devam ediyor. Birleşerek "Enfal" adı altında düzenledikleri operasyonlarda Keseb Sınır Kapısı, Keseb Kasabası ve son olarak da bölgede stratejik öneme sahip Kırkbeş tepesini ele geçiren muhalifler ilerleyişini sürdürüyor.


Çatışmalarda önemli kayıplar veren rejim güçleri kaybettikleri bölgeleri geri alabilmek için saldırılarını sürdürüyor ve çatışmalar şu an Keseb'in güneyi ile Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Maaf Dağı çevresinde yoğunlaşıyor. Sınır kapısını ve kasabayı alan muhaliflerin şimdiki hedefi ise rejimin kontrolünde bulunan Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı Kastal Maaf’ı ele geçirmek.


Yaklaşık 1,5 yıl önce yaşadığı kasabayı terk ederek Türkiye’ye sığınan Kastal Maaf Belediye Başkanı Ramazan Molla Ali, bölgedeki son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi. Kasabanın rejim tarafından 1,5 yıl önce tamamen boşaltıldığını kaydeden Ali, yaklaşık 1 hafta önce başlatılan operasyonların Türkmen askerlerin rehberliğinde olduğunu anlattı.


"Maaf Dağı'nın kontrolünü ele geçirdik"


Operasyonlar sonucunda Kesep Sınır Kapısı, Acısuyu, Keseb Kasabası ve Kırkbeş Tepesi'nin ele geçirildiğini ifade eden Ali, şunları anlattı:


"Bu alanlar serbest bir bölge oldu. Şu an son aldığımız bilgiye göre çatışmalar Kastal Maaf çevresinde devam ediyor. Çok şükür şu an kasabanın yanındaki Maaf Dağı tamamen bizim oldu. Ancak çatışmalar halen devam ediyor, askerlerimizin morali çok iyi, inşallah ele geçirene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Esed'in elinde hava, deniz ve kara gücü var. Bu nedenle bize üstünlük sağlıyor. Ancak askerimizin morali çok yüksek, kısıtlı imkanlara rağmen ve ele geçirdiği ganimetlerle mücadeleye devam ediyor. İnşallah Kastal Maaf'ı alacağız ve Lazkiye'ye doğru ilerleyişimiz sürecek" diye konuştu. 


Rejimin bu bölgede birçok noktaya yığınak yaptığını belirten Ali, buna rağmen muhaliflerin burayı ele geçirdiğini ve ganimetlerle savaşa devam ettiğini kaydetti.


"İlk ben döneceğim"


Kastal Maaf bölgesi tamamen kurtarıldığında oraya ilk gidecek kişinin kendisi olduğunu vurgulayan Ali, daha sonra da burada çadırlarda kalanların, yaşadığı yerlere döneceğini söyledi.


Ali, Türkiye'de şartlarının çok iyi olmasına rağmen vatan özlemi yaşadıklarını kaydetti.


(AA)