Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Yeniyayla Köyü'nde muhtarlık babadan oğula geçti.


Sarıçam’ın en büyük köylerinden birisi olan Yeniyayla köyünde 2 dönemdir muhtarlık yapan İsmet Çetintaş, bu dönem aday olmadı. Babasının aday olmaması üzerine üniversite mezunu Kenan Çetintaş (34) köyün gençleri tarafından muhtar adayı yapıldı. Kamu yönetimi mezunu olan Kenan Çetintaş, en yakın rakibine 235 oy fark atarak Yeniyayla Köyü'nün yeni muhtarı oldu.


Sarıçam Kaymakamlığına giderek mazbatasını alan muhtar Kenan Çetintaş’ı, eski muhtar babası İsmet Çetintaş yalnız bırakmadı.


Mazbatayı aldıktan sonra babasıyla beraber hatıra fotoğrafı çektiren Kenan Çetintaş, “Babam İsmet Çetintaş’ın 2 dönemdir başarıyla yürüttüğü köy muhtarlığını devralmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu seçimde bana destek veren köylülerime teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Köyümüze genç bakışla hizmet verecek olmanın heyecanıyla dopdoluyum. Yaşadığımız köyümüze çağdaş yerel hizmetler getirmenin uğraşı içerisinde olacağım ve bu konuda en büyük desteği babamdan alacağıma inanıyorum. Onun tecrübesi ile kendi düşüncelerimi harmanlayarak bana oy veren vermeyen tüm köylülerime hizmetin en güzelini getireceğime inanıyorum” dedi.(İHA)