Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep'in her yıl ortalama yüzde 20 oranla Türkiye'den daha hızlı büyüyen bir şehir olduğunu belirtti.


Naksan Holding'den yapılan açıklamaya göre, Nakıboğlu, TRT GAP kanalı için hazırlanan ve yapımcılığını Rıza Sezgin'in üstlendiği, sunuculuğunu Atılay Kandemir'in yaptığı,''Gerçek Günden Kalkınma'' programının konuğu oldu.
     Nakıboğlu programda, kuruluşundan günümüze kadar Naksan'ı ve Gaziantep sanayisini anlattı.
     Eskiden hırdavat, kırtasiye, baharat ve radyo gibi yaklaşık 10 bin çeşit malın toptan satıcılığını yaptıklarını belirten Nakıboğlu, şunları kaydetti:
     ''O yıllarda Antep'te 2-3 yer vardı, böyle toptancılık yapan. Ben orta eğitimimi İstanbul'da Mahmutpaşa Ortaokulu'nda aldım. Oradaki okulda okumamın nedeni de yarım gün okula gidip yarım gün de aktariyede sattığımız çeşitleri temin edip her gün yollardık. Eksilen malları mektupla bildirirlerdi o zaman telefon yoktu. Mektupla sipariş gelir onları alır yollardık. 1962 yılında plastikle ilk defa tanıştık. Rulo halinde gelmişti Türkiye'ye. Aldık gönderdik Gaziantep'e sattık. 77-78 yılına kadar aldık sattık. Bu konuda uzmanlaştık. O yıllarda plastiğin hammaddesi de karaborsa oldu. Bize mal vermediler alıp satmaya. O zaman biz de bunu fabrikasını kuralım dedik. 1979 yılında Naksan faaliyete geçti ve bugünlere geldik.''
     Geçen 34 yılda bu sektörde belirli bir yere geldiklerini ve günlük 850 ton ürün ürettiklerini aktaran Nakıboğlu, gelişen teknolojiyi ve yeni çıkan ürünleri takip ettiklerini ifade etti.
     Naksan Holding yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı olduğunu da belirten Cahit Nakıboğlu, ''Gaziantep her yıl ortalama yüzde 20 oranla Türkiye'den daha hızlı büyüyen bir şehirdir. Gaziantep'in OSB Başkanı olduğum 2003 yılında 909 milyon dolar olan ihracat rakamı 2012 yılı sonunda 5 milyar 879 milyon dolara ulaşmıştır'' ifadesini kullandı.
     2013'te 7 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini aktaran Nakıboğlu, Gaziantep'in 4. Organize Sanayi Bölgesi ile şu anda sanayi parseli, tükettiği elektrik ve istihdam rakamıyla Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduğunu aktardı.
     Nakıboğlu, 5. bölgenin de parsel çalışmasının yapıldığını ve önümüzdeki ay arsa tahsislerinin gerçekleştirileceğini kaydetti. GAZİANTEP (AA)