Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli kadınlar, örgü kursuna katılarak savaşın acısını unutmaya çalışıyor.


HATAY (AA) - Yayladağı ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeli Türkmen kadınlar, katıldıkları örgü kursunda boş zamanlarını değerlendirerek, savaşın acısını hafifletmeye çalışıyor.


Suriyeli kadınlar, YİBO çadır kentinde halk eğitim merkezinin açtığı örgü ve dikiş-nakış kurslarına ilgi gösteriyor. Kurslara bu yıl 260 kadın katıldı. Yakınlarını savaşta kaybedenlerin de aralarında bulunduğu kadınlar, öğrendiklerini uygularken birbiriyle de dertleşiyor.


Eğitmen Gülsüm Alan AA muhabirine, kadınların, 2 yıldır açtıkları kursa düzenli katıldığını belirterek, "Acıları çok büyük. Elimizden geldiği kadarıyla onların acılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye kaçarken yedek kıyafet bile getirememişler. Burada hem zaman geçiriyorlar hem de hayattaki yakınları ve kendileri için giyecek örüyorlar. Kurs sayesinde acılarını bir nebze olsun unutturup, farklı uğraş sunuyoruz" dedi.


Kursiyerlerden 4 çocuk annesi Fatma Molla da Türkiye'ye sığınmalarında katkısı bulunan herkese minnettar olduklarını söyledi.


Kursta öğrendikleriyle çocuklarına giysi ördüğünü anlatan Molla, "Birbirimizin derdini paylaşıp, teselli oluyoruz. Ülkemizde halen devam eden savaşın sesleri buraya kadar geliyor. Bu nedenle çadırda boş oturunca daha çok üzülüp, sıkıntıya giriyoruz. Yaşadığımız acıları kurs sayesinde biraz olsun unutuyoruz. Allah’a şükür, çocuklarımız okullarına devam ediyor, biz de kursa gidebiliyoruz" diye konuştu.


Emine Hizan da (67) kursa katılmadan önce zamanın bir türlü geçmek bilmediğini ifade ederek, kurs imkanı sunan yetkililere teşekkür etti.


Torununa yelek ören Saadet Molla Ali de çadır kentte huzur içinde zaman geçirdiklerini söyledi.


(AA)