Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğünde görevli işletme müdürü, müdür yardımcısı, işletme şefleri ile 28 orman muhafaza memuruna 33 yeni silah dağıtıldı.


Yeni silahlarla donatılan personele, ilçe emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa silahların bakımı ve kullanımı konulu eğitim verildi. Emniyet Müdürü Ruhi Dinçer ve 4 emniyet müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitim teorik ve poligon uygulamalı olmak üzere 2 gün sürdü. İlk gün büroda teorik konular ile silahın sökümü ve bakımı hakkında bilgi aktarıldı. İkinci gün ise atış poligonuna gidilerek tüm personele atış yaptırıldı.
Personelin silah eğitimi ile ilgili bilgi veren İşletme Müdürü Zafer Kızıl, “Mevcut yasalara göre işletme şefleri ile orman muhafaza memurları kolluk kuvveti sayılmakta, kanunun verdiği yetki çerçevesinde silah ile donatılmaktadır. Silah kullanım yetkisi kanunlarda çerçevesi çizilmiş olup en son çare olarak düşünülmesi gerekmektedir. 30-40 yıllık eski silahların değişerek yeni silah verilmesi personelimizde güven tazelemesi yapmıştır. Bu silahlarda uzun yıllar kullanılacağı için şimdiden bakımı ve koruması hakkında gerekli asgari bilgiyi personele verdik” dedi.
Yeni silahların, orman koruma faaliyetlerindeki caydırıcı etkisinin yanı sıra doğada karşılaşılan yaban hayvanı saldırılarına karşı da etkili olduğu bildirildi.(İHA)