Andırınlılar Yardımlaşma Derneği tirşik şöleni düzenledi.


OSMANİYE (AA) - Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel tirşik şöleni düzenlendi.


Dernek başkanı Hamza Tor, kapalı pazar alanındaki etkinlikte, bu yıl 4’üncüsünü düzenledikleri şölene katılanlara teşekkür etti.


Çukurova’da sıkça tüketilen tirşik çorbasının Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine özgü yemek olduğunu ve ''Andırın doktoru'' olarak bilindiğini ifade eden Tor, şunları kaydetti:


"Kentimizde ve bölgemizde neredeyse her evde tirşik kazanı kaynamaktadır. Ama patenti Andırın’a aittir. Yılda bir kez de olsa tirşik şöleni sayesinde bir araya geliyor ve kaynaşıyoruz. Tirşik’in sağlığa oldukça faydası var. O yüzden yılda birkaç kez tüketilmesi öneriliyor. Bu günde burada 3 bin kişilik tirşik dağıtımı yapılacak. Bizler Osmaniye’de yaşayan Andırın’lılar olarak Andırınlılığımızı unutmadığımız gibi yaşadığımız kentimiz Osmaniye’ye de sahiplenmekteyiz. Çünkü evimiz, aşımız, işimiz ve en önemlisi çocuklarımızın geleceği bu topraklarda."


Etkinlikte, Halk Ozanı Hilmi Şahballı ve yerel sanatçılar Andırın yöresine ait türkü söyledi ve şiirler okudu.


Tirşik ve bulgur pilavının dağıtıldığı şölene Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Milletvekili Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal ve çok sayıda vatandaş katıldı.


(AA)