Adana’da para üstü dolandırıcılığı yaptıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’nde meydana geldi. Ferhat E. (21) ile arkadaşı İzzet Ç. (21) önce B.K.’nin kullandığı taksiye binerek Çakmak Caddesi’ne geldi. Ferhat E. taksiden inerken, B.K.’ye, "Ablamın iş yeri var, ona para bırakıp geleceğim. Sonra Güzelyalı Mahallesi’ne devam edeceğiz. Üzerimde bozuk yok, sen bana oradan 75 lira ver, gideceğim yere gelince taksi ücreti ile birlikte öderim" dedi. Buna inanan taksici, zanlıya 75 lira verdi. İş merkezine giren şahıslar, binanın arka kapısından çıkıp kayıplara karıştı. Yaklaşık yarım saat müşterisinin gelmesini bekleyen B.K., dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. Polis ekipleri, B.K.’nin verdiği eşkal bilgilerinden yola çıkarak çalışma başlattı.


Ekiplerin yaptığı araştırma sonucunda dolandırıcının 7 ayrı suçtan kaydı bulunan Ferhat E. olduğu belirlendi. Ferhat E. arkadaşı İzzet Ç. ile birlikte kullandıkları bir otomobilde Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Polisin yaptığı araştırmada, taksici B.K.’nin dolandırılmasından 2 gün önce de benzer bir yöntemle kebapçılık yapan 29 yaşındaki E.E.’nin 75 lira parasının alındığı saptandı. Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan E.E. zanlı Ferhat E.’yi teşhis ederek, "3 kişilik kebap siparişi verdiler. Yanlarında 100 lira tüm para olduğunu söyleyip üstünü de getirmesini istedi. Ben de 75 lira ve 3 kişilik kebabı götürdüm. Binanın girişinde beni karşıladı, kebabı 5’inci kata çıkartıp, parasını da eşim dediği kadından almamı istedi. Benden 75 lirayı alıp gitti. Yukarıya çıktım, kapıyı çaldım, sipariş vermediklerini söylediler" dedi.


Zanlılar Ferhat E. ile İzzet Ç. iki ayrı dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi. Ferhat E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İzzet Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


(İHA)