Adana’da Güven Parti’ye 8. kez ‘tombala’ operasyonu yapan polis, kumar oynatan şahısların tombala kart ve pullarını kanalizasyona atması nedeniyle ASKİ ile birlikte kanalizasyonda 5 saat tombala malzemesi aradı.


Daha önce 7 kez operasyon yapılan Güven Parti Adana İl Teşkilatında yine kumar oynatıldığı bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, arama kararı ile partiye 8. operasyonunu gece geç saatlerde gerçekleştirdi. Ancak 4 çelik kapı olması nedeniyle içeri giremeyen polis bir süre bekledi. Daha sonra partinin il başkanı olduğunu belirten B.A., polis ekiplerine kapıyı açtı. Polis, içeride tombala oynatmak için kullanılan sistem ile tombala kartlarını ve pullarını bulamadı. Partinin tuvalet kısmına giden ekipler, kanalizasyona bağlantısı olduğu belirlenen yaklaşık 50 santimlik bir delik gördü. Tombala malzemelerinin buraya atılmış olabileceğini düşünen ekipler, ASKİ’den yardım istedi. Parti binasına gelen ASKİ ekipleri polis ile birlikte yaklaşık 5 saat kanalizasyonda tombala malzemesi aradı. 5 saatlik çalışmanın sonunda kanalizasyondan çok sayıda malzeme ile birlikte tombala oynatmak için kullanılan kamera ve aparatları çıktı. Kanalizasyona giren bir polis delil niteliği taşıyan malzemeleri toplayarak bir kutuya koydu.
Güven Parti İl Başkanı B.A.’ya ve 7 yönetim kurulu üyesine ‘kumar oynamaya yer ve imkan sağlamak’ suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan 103 kişi hakkında ise Kabahatler Kanununa göre 189 TL para cezası kesildi. Kumar oynayanlara kesilen bu cezaları parti başkanının ödediği öğrenildi.(İHA)