Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrolörleri Ramazan ayı boyunca Hatay’da bulunan toplu tüketim yerleri ve gıda satış noktalarına sıkı denetim uyguluyor.


Denetimlerini sıklaştıran ekipler, Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba gösteriyor.


Yapılan denetimlere zaman zaman katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, Gıda Yasasına aykırı durumlarda yasal işlemlerin derhal uygulanacağını söyledi.


Denetimler kapsamında özellikle kasaplar, lokantalar, fırınlar, pastaneler gibi toplu üretim ve tüketim yapılan, gıda satılan iş yerlerinin denetlendiğini belirten Tüfekçi, ”Kurumumuzun önceliği yasaların verdiği yetki çerçevesinde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamaktır. Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlanmaktadır. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirilecektir. Marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Aynı şekilde kasap, lokanta, pastane, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinde de geniş çaplı kontroller başlatılmış ve Ramazan ayı boyunca bu denetimler sıkı şekilde sürdürülecektir. Gerek Bakanlığımız gerekse İl Müdürlüğümüz yasalara uygun olmayan hiçbir gıda satışına izin vermeyecektir" dedi.(İHA)