Gaziantep’te sokakta açtığı sergide ithal pratik ev aletleri satan Ahmet Çelik, satmış olduğu limonmatik ve sarmamatik aletlerinin kadınları hayrete düşürdüğünü söyledi.


Birçok ev hanımının binbir güçlükle yapmaya çalıştığı ve ev hanımlığının maharetleri arasında gösterilen zeytin yağlı yaprak sarması, Çelik’in sarmamatik ismini verdiği alet sayesinde çok kısa bir zaman içerisinde ve çok sayıda yapılabiliyor. Devlet Hastanesi civarında 5 liraya sarmamatik ve limonmatik ismini verdiği ithal ürünleri satarak geçimini sağlamaya çalışan Ahmet Çelik, sattığı ürünlerin kadınları şaşırttığını ve ev hanımları tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen ve çok zahmetli bir iş olarak bilinen zeytin yağlı yaprak sarması, sigara böreği gibi yemekler Çelik’in sarmamatik ismini verdiği 5 liralık aletle 5 dakikada yapılabiliyor.


Sağlık problemlerinin olduğunu ancak 3 çocuğuna bakmak için 4 yıldır bu ürünleri satarak geçimini sağladığını kaydeden Çelik, “4-5 yıldır bu ürünleri satarak geçimimi sağlıyorum. Bazı sağlık problemlerim olmasına rağmen onurlu bir şekilde bu işi yapıyorum. Bu ürünlerden satmak isteyenler olursa onlara da yardımcı oluyorum” dedi.
Çelik, sattığı basit gibi görünen ve gayet cüzi bir fiyatı olan ürünlerin, kadınların yapmakta zorlandığı zeytin yağlı yaprak sarması ve sigara böreği gibi zahmetli işleri kolaylaştırdığını ve zaman kazandırdığını söyledi.(İHA)