Yardımeli Derneği, ülkelerindeki savaşın acısını yaşayan Türkiye'deki Suriyelilere yardım ulaştırıyor.


HATAY (AA) - Suriye'deki iç savaş her geçen gün şiddetini arttırarak devam ederken, sığındıkları Türkiye'de hayatlarına devam etmeye çalışan Suriyeliler, yardım kuruluşlarının desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor.


Suriyeliler için gıdadan kıyafete, ilaçtan psikolojik desteğe kadar her konuda yardım çalışması yürüten sivil toplum kuruluşlarından biri de Yardımeli Derneği.


Derneğin Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'da 200 bin aileye yardım ulaştırdıklarını bildirdi.


Derneklerinin Hatay'ın birçok ilçesinde temsilciliğinin bulunduğunu ifade eden Yıkılmaz, son üç ayda hayırseverlerin desteğiyle Suriyelilere, 50 bin parça kışlık giysi, 10 bin battaniye ve 50 tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi.


Ayrıca 10 tır dolusu gıda maddesi, 140 ton un, 5 bin paket çocuk bezi ve 4 ton temizlik malzemesi ile 31 tam teşekküllü ambulans, mobil ve gezici hastaneyi de Suriye'ye gönderdiklerini vurgulayan Yıkılmaz, "Bütün bunların yanı sıra eğitim anlamında da Suriyelilerin yanında olduk. Suriyeli çocukların savaş psikolojilerini ve sendromunu yenebilmeleri, yaşadıkları yerleşik hayata adaptasyonlarını sağlama amacıyla, Reyhanlı ilçesinde 2, Kumlu'da 1 eğitim merkezi kurduk. Suriyeli gönüllü üç eğitim merkezimizde de 87 branş öğretmenle bin 818 Suriyeli çocuğumuza eğitim hizmeti verdik" diye konuştu.


Yıkılmaz, ramazan ayı süresince de yardım faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini sözlerine ekledi.


(AA)