Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayan aracın sürücüsü ile girilen çatışmada şehit düşen polis memuru Gökhan Elbistan, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde toprağa verildi.

Gökhan Elbistan'ın (35) cenazesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından karayoluyla dün gece Göksun'a getirildi. Göksun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan polis memurunun cenazesi, öğleden önce morgdan alınarak baba evine götürüldü. Cenaze, daha sonra Ulu Camii'ne getirildi. Burada cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Göksun Kaymakamı Osman Sarı, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, polis memurunun yakınları, meslektaşları ve yaklaşık 3 bin Göksunlu katıldı.

Şehidin babası emekli başkomiser Veli Elbistan'ın, cenaze töreninde oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Şehit polis memurunun naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada bir grup genç, Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et", “Polise uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı.

Elbistan'ın cenazesi, Hacı Mirza köyüne götürülerek burada gözyaşları arasında toprağa verildi. (Ajans 46)

HABERİN DETAYI

Çocukluğunun geçtiği Kızılcahamam'da şehit oldu


ANKARA'nın Kızılcahamam İlçesi'nde, 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli otomobili takip ederken açılan ateş sonucu şehit olan Kahramanmaraşlı 35 yaşındaki polis memuru Gökhan Elbistan'ın babası Veli Elbistan'ın da İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yaptığı öğrenildi. 2 yaşında geldiği Kızılcahamam'da ilkokulun 2 sınıfını da okuyunca kadar kalan Gökhan Elbistan, babası gibi polis olup Elazığ'da görev yaptıktan sonra çok sevdiği ilçeye kendi isteğiyle tayin olmuştu.

Akşam saatlerinde, Kızılcahamam Kargasekmez Trafik Bölge Amirliği önündeki rutin çevirmede, 34 MHM 67 plakalı otomobil, 'Dur' ihtarına karşın durmayarak İstanbul yönüne doğru kaçtı. Bu durum telsiz anonsuyla bölgedeki tüm ekiplere duyuruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, otomobilin bir gün önce de Adıyaman'da polis çevirmesinden kaçtığını ve arandığını bildirerek, terör konusunda tüm bölge ekiplerini uyardı. Bunun üzerine Kızılcahamam girişinden İstanbul yönüne giden otomobil için barikat kuruldu. Ancak, 34 MHM 67 plakalı otomobil, polisin 'Dur' ihtarına uymayarak yoluna devam etti. Polis memurları Gökhan Elbistan ve İbrahim Şafak, 06 MVE 19 sivil plakalı araçla otomobili takip etti.

Kızılcahamam ilçe merkezine giren şüpheli otomobilde bulunan 3 kişiden biri, polis aracına ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu sol ön tarafta oturan polis memuru İbrahim Şafak ön camın kırılması sonucu karnından yaralandı. Ancak polis memuru Şafak, yara aldığının farkına varmadı. Bu sırada araçtan inen 2 polis memuru, hemen yanında durdurdukları kendilerine ateş açan araca, kendi araçlarının arkasına saklanarak ateş açmaya başladı. Karşılıklı açılan ateş sonucu, polis memuru Gökhan Elbistan kasığından, karşı araçtaki zanlı Süleyman Yılmaz ise omzundan yaralandı.

Takviye gelen ekipler, zanlı Süleyman Yılmaz ile oğlu 13 yaşındaki A.M.Y. ve kızı 10 yaşındaki S.N.Y.'yi etkisiz hale getirdi. Zanlı Yılmaz ve polis memurları Gökhan Elbistan ile İbrahim Şafak önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memuru Gökhan Elbistan hastaneye kaldırılırken yolda şehit oldu. Zanlı Yılmaz ise Ankara Hastanesi'ne, polis memuru Şafak ise İbni Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlı Yılmaz'ın hastanede, bir hemşirenin serum takması sırasında, "Bana kadın eli değmesin, bunu erkek görevli yapsın" dediği, bunun üzerine serumu erkek doktorun yaptığı öğrenildi.

Polis memuru Şafak'ın karnından aldığı tek kurşun, ameliyatla çıkartılırken, zarar gören dalağının tamamı ve midesinin yarısının alındığı bildirildi. Zanlı Yılmaz'ın Ankara Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Yaşları küçük olan A.M.Y. ve S.N.Y. ise sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürüldü.

Kızılcahamam'daki polis ekiplerini uyaran merkezin, zanlının kaçtığı aracın özelliklerini bildirirken, "Araçta iki çocuk var" uyarısında da bulunduğu, çıkan çatışmada çocukların zarar görmesinden endişe eden polis ekiplerinin zanlının silahından çıkan kurşunların hedefi olduğu belirtildi. Olay yerinde 50'ye yakın boş kovan bulundu.

İLAHİ VE KURTLAR VADİSİ KASETLERİ ÇIKTI

Zanlı Süleyman Yılmaz'ın üzerinden Magnum marka ruhsatsız tabanca, aracından ise çeşitli ilahi ve Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerinin yer aldığı kasetler çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm birimleri harekete geçirilerek, zanlı Süleyman Yılmaz'ın doğum yeri Rize ve diğer illerdeki suç dosyalarının olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

İfade vermeyi reddettiği öğrenilen ve İstanbul'da oturdukları öğrenilen Süleyman Yılmaz'ın eşinin bir süre önce evini terk ettiği öğrenildi.

ÇOK SEVDİĞİ KIZILCAHAMAM'DA ŞEHİT OLDU

Şehit polis memuru Gökhan Elbistan, babası başkomiser Veli Elbistan'ın Kızılcahamam İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yaptığı öğrenildi. Gökhan Elbistan, ailesiyle 2 yaşında geldiği Kızılcahamam'da ilkokulun 3'ücü sınıfına kadar kaldı. Babasının tayininin çıkmasının ardından Kızılcahamam'dan ayrılan Elbistan, 1993 yılında polis okulundan mezun olduktan sonra Elazığ'da göreve başladı. Burada 3 yıl görev yapan Gökhan Elbistan, daha sonra kendi isteğiyle çok sevdiği Kızılcahamam'a tayin oldu.

Çocukluk anılarının geçtiği Kızılcahamam'da 12 yıldır halkın büyük sevgisini kazanan Gökhan Elbistan, 4 yıl önce Çağatay İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Özlem Elbistan'la hayatını birleştirmişti. 2.5 yaşında Ela adında bir kız çocuğu olan Gökhan Elbistan'ın şehit olması, tüm ilçe halkını yasa boğdu.

İlçe halkı, olayın olduğu saatten itibaren Kızılcahamam Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılmayarak, yas tutan görevli polis memurlarına moral vermeye çalıştı. Bu arada yüzlerce vatandaş, şehit polis memurunun evinin önünde toplanırken, ev ve apartmanlarının balkonlarına ve pencere camlarına Türk bayrağı astı. Bu arada Kahramanmaraş'ın Göksün İlçesi'ne bağlı Hacımirza Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehit polis Gökhan Elbistan için Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi.

Veli Elbistan, yıllar önce görev yaptığı binada taziyeleri kabul etti. Daha sonra eşi Menekşe Elbistan'la oğlunun evine giden Veli Elbistan, gelini ve torunuyla acısını paylaştı. Gökhan Elbistan'ın ailenin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Eşinin silahlı çatışma sonrası yaralandığını ve hastaneye kaldırılırken şehit olduğunu öğrenen öğretmen Özlem Elbistan da 2.5 yaşındaki kızı Ela'ya sarılıp acısını dindirmeye çalıştı. Eşinin mesai arkadaşları ve meslektaşları tarafından teselli edilmeye çalışılan Özlem Elbistan, kızıyla gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin cenazesi daha sonra memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine getirilerek 11 Ocak 2008 cuma günü toprağa verildi.

Ümit KOZAN - Fevzi KIZILKOYUN - Nurullah TOSUN / KIZILCAHAMAM (Ankara), (DHA)

(www.kanal46.tv)