Tankerle ağaçları sulayan belediye görrevlisine "Bizi serinlet" diyen çocukların talebine kayıtsız kalamayan tanker görevlisi, hortumla çocukları da serinletti.


Adana’da parkta oynarken sıcak ve nemli havada bunalan çocuklar, tankerle ağaçları sulayan belediye görrevlisine "Bizi serinlet" diyerek tempo tuttu. Çocukların talebine kayıtsız kalamayan tanker görevlisi, hortumla çocuklara su sıkarak serinletti.
Adana’da vatandaşlar aşırı sıcaklar yüzünden zor anlar yaşıyor. 40 dereceye varan sıcak ve yüzde 50’lileri geçen nemden en çok çocuklar etkileniyor. Sokağa çıkıp arkadaşlarıyla oyun oynamak için can atan çocuklar, güneşin etkisinin azaldığı saatleri bekliyor.
Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde oynamak için sokağa çıkan bir grup çocuk, bu sırada Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait tankerle bir görevlinin refüjlerdeki ağaçları suladığını görünce bir ağızdan"Bizi de serinlet" diye tempo tuttu. Bunun üzerine görevli, boş arazide oyun oynayan çocukların üzerine doğru su sıktı. Suyun altında kalan çocuklar biraz olsun sıcak ve nemli havadan kurtulup hem eğlendi hem serinledi. Bir süre görevlilerin sıktığı suyun altında serinleyen çocuklar daha sonra oyunlarına kaldıkları yerden devam etti.(İHA)