Şırnak merkezde çıkan iki ayrı çatışmada yaralanan ve kaldırıldıkları Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan ve Polis Özel Harekat Emre Beker için uğurlama töreni düzenlendi.


Şırnak merkez Yeşilyurt Mahallesi’nde çıkan 2 ayrı çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan ve Polis Özel Harekat memuru Emre Beker için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.
Törene, Vali Ali İhsan Su, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin silah arkadaşları ve korucular katıldı.
Şırnak’taki saldırıda şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan ve Polis Özel Harekat Memuru Emre Beker’in Türk bayrağına sarılı naaşları Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu.
Törende, şehitlerin öz geçmişi okunarak, dua edildi.
Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından dualarla ambulansa kadar omuzlarında taşıdı.
Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi.
Oradan da Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan’ın cenazesi Bursa’ya, Polis Özel Harekat Memuru Emre Beker’in cenazesi ise Çorum’a gönderilmek üzere yola çıkarıldı.
 
(İHA)