İç savaştan kaçarak Türkiye'de gelen ve çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli çocuklar, Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.


Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli 700 çocuk eğitimlerine devam ediyor. İhtiyaçları karşılanmasına rağmen ülkelerine dönecekleri günün hayalini kuran çocuklar, Kurban Bayramı'na ülkelerinden uzakta girecek olmanın üzüntüsünü de yaşıyor.


Ferdos Mendo (10), AA muhabirine, Suriye'de geçirdiği bayramları özlediğini söyledi. Savaşta bazı yakınlarının öldüğünü belirten Mendo, bayramı buruk geçireceğini kaydetti.


Dedesi ve anneannesiyle çadırda kalan Ömer Hicazi (12) de babasının bir hafta önce Esed rejimine bağlı askerler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.


Bayramı ülkeside geçirmeyi çok istediğini ifade eden Hicazi, "Annem, cenazesini dahi göremediğim babamın taziyesi için Cisr Şuğur'a gitti. 6 kardeşimle dedem ve anneannemin yanında çadırda kalıyoruz. Esed, herkesi evinden, ailesinden etti. Artık bayramlarımız buruk geçecek. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye konuştu.
(AA)