İki Suriyeli çocuktan birinin kaldırımda uyuyakalması yürekleri dağladı.


Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen iki Suriyeli çocuktan birinin kaldırımda uyuyakalması yürekleri dağladı.


Suriye’de yaklaşık 5 yıldır süren iç savaş nedeniyle Suriyeli vatandaşlar perişan oldu. Savaştan canlarını kurtarmak isteyen yaklaşık 2 milyon Suriyeli Türkiye’ye göç etti. Suriyeliler savaştan kaçıp canlarını kurtardı ancak kaçtıkları ülkelerde de hayatta kalma mücadelesi veriyor. Savaştan kaçış ve yaşam mücadelesi en çok da çocukları etkiledi.


Bu çocuklardan iki tanesi ise Adana’da kaldırımda mendil satarak ya da dilenerek hayatta kalmaya çalışan yaşları 8 ile 10 olduğu tahmin edilen iki Suriyeli kız kardeş. Kardeşlerden biri sabahın ilk ışıklarından akşama kadar çalışmaktan yorgun düşüp kaldırımın beton zeminde uyuyakaldı. Kafasını ablasının bacağına koyan kız çocuğu hemen caddenin yanı başında olmasına, onlarca aracın gürültüsüne rağmen sanki evinde uyuyor gibi uykuya daldı.


Abla ise kaldırıma oturarak beklerken yorgunluğu yüzünden okunuyordu. Kız çocuğu kaldırımda böyle uyuya kalırken, yoldan geçen onlarca vatandaştan birisinin bile dönüp bakmaması da dikkat çekti.


(İHA)