Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli kadınlara kuaförlük kursu açıldı.


MALATYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli kadınlar için kuaförlük kursu açıldı.


Merkeze bağlı Fatih köyündeki konteyner kentin sosyal tesislerinde açılan kursun öğreticisi Handan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezinde görev yaptığını belirterek, konteyner kentte çalışmak üzere gönüllü geldiğini söyledi.


İşini severek yaptığını ifade eden Yılmaz, "Çok da memnunum. Kursiyerlerimle güzel çalışma ortamımız var. İletişimimiz çok güzel. Kuaförlük eğitimi sayesinde onların da canları sıkılmıyor. Topluma girişlerini kolaylaştırıyoruz. Önce biraz soğuktular. Saç modelleri yapıyoruz, fön, topuz, maşa öğretiyorum. Onlar da memnun, ben de onlardan memnunum" diye konuştu.


Yılmaz, 24 kursiyerinin olduğunu dile getirerek, "12'si sabah, 12'si öğleden sonra geliyor. Öğrenebiliyorlar. Çok da istekliler. Onları yetiştirip birkaçının burada dükkan açmasını sağlayacağız. Buradaki kadınların saçlarını yapacaklar. Düğünleri oluyor. Bu yönde ihtiyaç var, saç kesimi de yapacaklar" dedi.


"Biz de bu mesleği başkalarına öğreteceğiz"


Kursiyerlerden Ayşe Çavuş (47), Halep'ten geldiğini söyledi. Kuaförlük kursunun çok güzel olduğunu ifade eden Çavuş, "Kuaförlük çok güzel bir meslek. Hocam bize öğretiyor. Çok seviniyoruz. Çok faydasını gördük. Hiçbir eksiğimiz yok. İleride başkalarına bu mesleği öğreteceğiz" diye konuştu.


Sekra Osman (35) da Hama'ya bağlı Akrap köyünden geldiğini ve kursun çok faydalı geçtiğini belirterek "Bize kuaförlüğü öğrettiği için hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kurstan ayrılıp konteynerlerimize gittiğimiz zaman tekrar buraya gelmek için sabırsızlıkla sabahı bekliyoruz. Daha çok öğrenmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Hama'ya bağlı Tılıf köyünden geldiğini bildiren Sefa İbrahim (25) ise kuaförlüğün çok kıymetli bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Bu mesleği öğrendiğimiz için çok seviniyoruz. Kursa gelmek konteynerde oturmaktan çok daha iyi. Önceden sürekli aynı şeyler bize sıkıntı geliyordu ama şimdi hem öğreniyoruz hem de vakit geçiriyoruz" dedi.