Tacik ve Kırgız iş adamlarından oluşan bir heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.


MALATYA (AA) - MTSO'da gerçekleşen ziyarette konuşan Erkoç, Malatya'ya gelen iş adamlarının, Organize ve Sanayi Bölgelerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.


Heyetin tarım ürünleri üretimiyle ilgili bilgi almak istediğini kaydeden Erkoç, "Malatya sanayileşen, sanayi iklimini, alt yapısını oluşturan bir kent. Özellikle son yıllarda değişik sektörlerde yatırım merkezi oldu. İhracat rakamlarına baktığımızda da tarımın dışında diğer sektörlerde ihracat rakamları arttı. İhracat noktasında, sektörel dağılımdaki bu zenginliği Malatya'yı daha çok cazip hale getirmeye başladı. Bu dışarıdaki insanların da dikkatini çekmeye başladı" diye konuştu.


Tacik iş adamı Fayziev Abdumubin de Türkiye'ye ilk kez geldiklerini söyledi.


Malatya'nın çok gelişmiş bir şehir olduğunu belirten Abdumubin, "Şehir çok temiz ve düzenli" dedi.


Abdumubin, "Tacikistan'da 40 dönümlük bir kayısı üretim alanımız var. Şirketlerimiz Rusya'ya kayısı ve kuru meyveler satıyor. Malatya'daki şirketlerle işbirliği içerisinde bulunuyorlar. Tabii bizim ülkemizde kayısı, Malatya'daki kadar değil" ifadesini kullandı.


(AA)